|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
milka27 Ciekawski

|
Wysłany: Wto 27 Lip 2010 19:03 Temat postu: daleka podroz
|
|
|
|
Hej
Mam pytanie co do podrozy. Mam skoki dopiero od niedawna. Mieszkam we Francji i nie mam tu narazie zbyt wielu znajomych. Mam 1 kolezanke gryzoniowa przyjaciole wiec jak bede do Polski na chwile wracac to moge jej zostawic Myszaki...
Ale raz ta kumpela wyjechala na 3 tygodnie, Francuzi nie cierpia zwierzatek a ja wyjezdzalam az na 2 tygodnie z mezem do kraju. Podroz autkiem trwa 10 godzin, jedziemy w nocy kiedy nie ma ryzyka upalu. Wzielam Myszaki z braku mozliwosci i spaly w swoim transporterku, nie wygladaly na zestresowane (tylko dzien przed zapoznalam je z transporterkiem wtedy chwile im sie nie podobalo ale sie przyzwyczaily)
Czy ogolnie na takie wyprawy 10godzinne mozna wziac Myszaki jak sie nie ma innych mozliwosci czy lepiej znalezc jakis hotel czy nie wiem co choc kurcze jak ta kumpela czasem wyjezdza to nie za bardzo widze mozliwosc zostawic gdzie indziej? Nie chce ich zaniedbac stad wole miec 100% ze jest z nimi okej. Dzieki z gory za odpowiedz _________________ "Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji." Mark Twain
|
| Zainteresowania: zwierzeta, pilka nozna, przyroda, komputery, sci-fi, teatr, fotografia |
| Zwierzaki: 4 myszoskoczki Joey, Chandler, Ross i Mike |
|
| Powrót do góry |
|
emptyline Rozskoczny

|
|
| Powrót do góry |
|
milka27 Ciekawski

|
Wysłany: Wto 27 Lip 2010 19:28 Temat postu:
|
|
|
|
ufff dzieki za odpowiedz bo sie balam o nie. nie mowie ze chce je brac co miesiac na takie eskapady ale jak juz mowilas - jak nie ma wyjscia. ale taka podroz nie skraca im zycia? sorry za glupie pytania ale ja tak je kochusiam <3  _________________ "Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji." Mark Twain
|
| Zainteresowania: zwierzeta, pilka nozna, przyroda, komputery, sci-fi, teatr, fotografia |
|
| Powrót do góry |
|
Ania Senior Moderator

|
Wysłany: Wto 27 Lip 2010 21:53 Temat postu:
|
|
|
|
Sporadyczne podróże nie zaszkodzą. Swego czasu moje skoki też podróżowały i żyły normalnie długo, nic im nie było. A przenosiny do ewenualnego hotelu to też stres. _________________ Od udzielania porad jest forum a nie pw...
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś
komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w
środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem...
|
| Zainteresowania: zwierzaki, sztuka i masa innych |
| Zwierzaki: duuużo myszoskoczków :D |
|
| Powrót do góry |
|
Ashley Stały bywalec

|
|
| Powrót do góry |
|
milka27 Ciekawski

|
Wysłany: Sob 7 Sie 2010 11:20 Temat postu: podroznicy
|
|
|
|
Dzieki za rady
No moich podroz trwala 14 godzin i jak mowie bylam zaskoczona reakcja: spaly sobie albo jadly i totalnie sie nie denerwowaly (procz wtedy jak je wlozylam po raz pierwszy dnia poprzedzajacego podroz to wyskakiwaly ale jak zobaczyly ze kiedys z tego wyjda to sie przyzwyczaily  )
Oczywiscie nie chce z nimi jezdzic jak nie bedzie potrzeby ale czasem zycie emigranckie plata figle i trzeba sie przeniesc a nie ma sie z kim zostawic skoczka wtedy chyba lepiej zabrac ze soba a nie zostawic komus kto da mu plastik czy inna "niespodzianke"
pozdrawiam skoczko-maniakow i skoczki mordeczki  _________________ "Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji." Mark Twain
|
|
| Powrót do góry |
|
Anxu Stały bywalec
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|