Gerbile.pl - Strona głównaForumGaleria użytkowników - już dostępna!!
Strona główna forum  Inne
daleka podroz
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
milka27
Ciekawski

PostWysłany: Wto 27 Lip 2010 19:03 
Temat postu: daleka podroz

Odpowiedz z cytatem

Hej

Mam pytanie co do podrozy. Mam skoki dopiero od niedawna. Mieszkam we Francji i nie mam tu narazie zbyt wielu znajomych. Mam 1 kolezanke gryzoniowa przyjaciole wiec jak bede do Polski na chwile wracac to moge jej zostawic Myszaki...

Ale raz ta kumpela wyjechala na 3 tygodnie, Francuzi nie cierpia zwierzatek a ja wyjezdzalam az na 2 tygodnie z mezem do kraju. Podroz autkiem trwa 10 godzin, jedziemy w nocy kiedy nie ma ryzyka upalu. Wzielam Myszaki z braku mozliwosci i spaly w swoim transporterku, nie wygladaly na zestresowane (tylko dzien przed zapoznalam je z transporterkiem wtedy chwile im sie nie podobalo ale sie przyzwyczaily)

Czy ogolnie na takie wyprawy 10godzinne mozna wziac Myszaki jak sie nie ma innych mozliwosci czy lepiej znalezc jakis hotel czy nie wiem co choc kurcze jak ta kumpela czasem wyjezdza to nie za bardzo widze mozliwosc zostawic gdzie indziej? Nie chce ich zaniedbac stad wole miec 100% ze jest z nimi okej. Dzieki z gory za odpowiedz

Zainteresowania: zwierzeta, pilka nozna, przyroda, komputery, sci-fi, teatr, fotografia
Zwierzaki: 4 myszoskoczki Joey, Chandler, Ross i Mike
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  
emptyline
Rozskoczny

PostWysłany: Wto 27 Lip 2010 19:19 
Temat postu:

Odpowiedz z cytatem

ja przywiozłam skoczki z holandii, zafundowałam im 8-godzinną wycieczkę, a ponad to, spędziły 2 dni w transporterach i są całe i zdrowe. oczywiście nie jest to dobre i komfortowe, ale kiedy nie ma innego wyjścia - spokojnie można gerbilki zabierać, jeśli dobrze przygotuje się transportery, zapewni dostęp do wody i jedzenia.

Zwierzaki: 2xchiński grzywacz; 21xmyszoskoczek; 1xmysz kolczasta; 2xszczur
Powrót do góry

milka27
Ciekawski

PostWysłany: Wto 27 Lip 2010 19:28 
Temat postu:

Odpowiedz z cytatem

ufff dzieki za odpowiedz bo sie balam o nie. nie mowie ze chce je brac co miesiac na takie eskapady ale jak juz mowilas - jak nie ma wyjscia. ale taka podroz nie skraca im zycia? sorry za glupie pytania ale ja tak je kochusiam <3 Smile

Zainteresowania: zwierzeta, pilka nozna, przyroda, komputery, sci-fi, teatr, fotografia
Powrót do góry
Ania
Senior Moderator

PostWysłany: Wto 27 Lip 2010 21:53 
Temat postu:

Odpowiedz z cytatem

Sporadyczne podróże nie zaszkodzą. Swego czasu moje skoki też podróżowały i żyły normalnie długo, nic im nie było. A przenosiny do ewenualnego hotelu to też stres.

Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś
komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w
środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem...

Zainteresowania: zwierzaki, sztuka i masa innych
Zwierzaki: duuużo myszoskoczków :D
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Ashley
Stały bywalec

PostWysłany: Sob 7 Sie 2010 11:13 
Temat postu:

Odpowiedz z cytatem

Ja zawiozłam skoka do Danii. Jestem dumna, że przeżył, bo podróż trwała 17 godz. (oczywiście miał pokarm, owoce i swoje legowisko)

Powrót do góry
milka27
Ciekawski

PostWysłany: Sob 7 Sie 2010 11:20 
Temat postu: podroznicy

Odpowiedz z cytatem

Dzieki za rady Smile

No moich podroz trwala 14 godzin i jak mowie bylam zaskoczona reakcja: spaly sobie albo jadly i totalnie sie nie denerwowaly (procz wtedy jak je wlozylam po raz pierwszy dnia poprzedzajacego podroz to wyskakiwaly ale jak zobaczyly ze kiedys z tego wyjda to sie przyzwyczaily Wink)

Oczywiscie nie chce z nimi jezdzic jak nie bedzie potrzeby ale czasem zycie emigranckie plata figle i trzeba sie przeniesc a nie ma sie z kim zostawic skoczka wtedy chyba lepiej zabrac ze soba a nie zostawic komus kto da mu plastik czy inna "niespodzianke" Wink

pozdrawiam skoczko-maniakow i skoczki mordeczki Smile

Powrót do góry
Anxu
Stały bywalec

PostWysłany: Nie 8 Sie 2010 22:59 
Temat postu:

Odpowiedz z cytatem

Ja moim skokom takich długich wycieczek co prawda nie urządzałam, ale też trochę już z nami jeździły - ostatnio wpakowałam obie klatki do bagażnika i jechały sobie bez zamykania w transporterku na który moje myszki reagują wręcz alergicznie. Jak ktoś ma na tyle duży bagażnik (u nas w kombi jest całkiem sporo miejsca, nie wiem jakby to było przy innym typie nadwozia) to wydaje mi się że to rozwiązanie jest ok. Klatki się obłożyło bagażami, żeby się nie wywracały i podróż i nam i myszakom minęła całkiem przyjemnie Smile

Zainteresowania: Książki, seriale, gry logiczne i gotowanie ;)
Zwierzaki: Samiczkarium - Poziomka i Ruda, samczykarium - Amber i Tytus
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu