chłopie, ty właśnie porównałeś produkt spożywczy do żywego organizmu! właśnie to powiedziałam wcześniej, zwierzak to nie towar na gwarancji!
zastanów się proszę co piszesz, a dopiero potem ciskaj i obrażaj, bo Twoje zachowanie nawet nie leżało koło odpowiedzialności. nie można w takim wypadku wymagać życzliwości czy zrozumienia, jeśli nie przestrzegasz podstawowych zasad...
rozumiem, że wybór mógł być zły, ale to nie empetrójka, płatki czy nutella, więc należy się przemęczyć, zapewniając odpowiednie warunki, albo w ostateczności oddać zwierzątko do adopcji.
jak już pisałam, rozumiem jak najbardziej chęć posiadania świnki, życzę powodzenia z nowymi pupilami i trzymam kciuki, za to, żebyś za rok nie powiedział - "nie to jednak nie dla mnie". świnki wszak dożywają lat 8. i tak poza tym, jak już mówiłam i ja i oh noes!, świnki też są stadne więc też możesz mieć błędne koło, kiedy jedna odejdzie.
i bardzo proszę, wykaż choć troszkę odpowiedzialności, stwórz ogłoszenie o chęci oddania swojego skoka na tym forum i innych gryzoniowych.